fredag 19. august 2016

Stilendring - Stue (inngangsparti)

For nån daga sia skreiv æ ett innlegg om stilendringa på kjøkkenet de siste åran.
I dag vise æ forandringa vi har hatt i inngangspartiet til stua.

Egentlig utruli arti å se korsn stilen endre sæ sakte men sikkert uten at du helt tenke over det.
Det gjelde ikke bare stilen og fargan generelt, men også de små detaljan!
Huff... ikke mer å si om den saken... hehe!

Vi starte også her i 2007 da vi kjøpte huset. Huset har egentlig ingen yttergang, det var to uisolerte ytterdøre kor den ene gikk opp til 2.etasjen mens den andre (hoveddøra) leda vei inn til tv-stue og garderobe/stue.  
(Vet ikke ka æ skal kalle det for det va som en liten mellomgang innfor den smale gangen på bilde)
Denna delen av huset pussa vi opp i 2010, og inngår i dagens stue.
Har egentlig lite bilda fra denna delen av huset før oppussinga. Så vise dokker heller de æ har når stua e under oppsussing.

I gangen som du ser på øverste bilde gikk vi inn til garderoben/stua via døra æ tar bilde fra. Her har vi i dag tv-vegg. Inngangen til stua laga vi derfor inn der døra til tv-stua e på høyre i bildet.

 Tv-stua rives for å forstørre stua. Det e her vi vil se de store forandringen i detta innlegget. 90 tallet rope :)

Flotte farga på listen va det i huset. Gikk mye i sennepsgul og lysebrun. Mot beige vegga. 

 Ferdig oppussa og klar til bruk - her snakke vi året 2010. Brun e en stor favoritt!

 Kroken blei godt utnytta til både møbla og barneleka.

 Pga muren bak ovnen så ende den delen av stua alltid opp til å bli en "dødsone" som aldri brukes! Ødelegg ganske mye av rommet egentlig!

Som alltid prøve æ mæ frem med detaljan. Ommøblere på vinduspynt å bytte ut farga på putetrekk.
Va det som inngikk mest i min interiørverden tidligere. Nye farga på gardina, putetrekk, duka og pledd. Gjor store forandringe bare det.. hehe...

Når stua e lita generelt og vi ikke har muligheta til ommøblering ellers, så bei denna kroken utnytta til det fulle til små forandringer underveis! Mørke farga e fortsatt en hit! Gulvet e derimot bytta ut i grått etter vannlekkasjen.

Prøve å lage egen krok til de små. Stilen e upåklagelig... hehe... mye naturdetalja og litt engle- og shabbychic stasj  dras inn.

De lyse stolan byttes ut med mørke brune, og fløttes bort fra kroken og inn til sofadelen i stua.

I inngangen til stua er stilen helt lys. Litt for å kompensere med den mørke tapetveggen og de mørke møblan ellers. Englefjær og hjemmelagde kremmerhus!
Svarte lampe blei spraymalt hvit, og kommoden malte æ opp og laga "knotta" av hyssing. Knalltøft! :)


 
Ønske va å få en flott romantisk stil over det hele...Men blei egentlig aldri helt tilfreds! Stilen bei helt feil for mæ!

Kommoden endte opp med å bli en plass som alt "skrot" samla sæ opp. Å når vi i tillegg har verdens minste "yttergang" (som vi laga da vi pussa opp, ved å sett opp en midlertidig vegg der vi går inn til stua i dag for å skille av) så var behovet større for å ha plass til sko. Vi kjøpte derfor inn ett skoskap som vi satt rett atme døra.

De brune persiennan blei etterhvert bytta ut med lamella. Lekekroken ryddes litt med å få tak i en stor puff som alle lekan kan ligge i. Til slutt bli æ så lei av tapeten (egentlig bei æ det veldig fort) at det va på tide med en total makeover!
Puffen er også fløtta opp på barnerommet, og erstatta med ei gammel kiste som æ va så heldig å få hos naboan! Kobber er også allerede blitt en favoritt!


Plan va egentlig å kun male over tapeten, men i kampens hete, så tok æ en avgjørelse på at den lyse kroken også skulle få litt forandring. Å æ angre overhode ikke! Æ syns faktisk det bei veldig bra!
Eneste brune møbelet igjen i huset nu, er vitrineskapet som du ser i speilet. Men æ trur det bare skal få være sånn. Men tanken på å male det grått har vært stor! Orken e vel heller mindre...

Så e det bare å prøve sæ frem med detaljan! Å når man har mer enn nok rundt omkring, så taver man va man haver!
Helt til shoppehanda tar overtaket!

Velkommen inn :)

Her trives æ virkelig godt nu!


Med det ønske æ dæ ei GOD HELG!
her står hytta og fotballturnering for tur....

Godklæm
Trine

Ingen kommentarer:

Fremhevet innlegg

Bryllupsplanlegging...

I dag e det faktisk BARE 4 mnd(!!) igjen til den store dagen. Å nu vil æ absolutt si at æ bynne å kjenne litt på det..... men det e kanskje...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails