mandag 19. juni 2017

Når man finn skjulte rom under jorda....

Så va det mandag igjen...
Siste uke før vi går på ferie :) Det gledes voldsomt :)

I helga har arbeidet fortsatt for fullt her i hus... men sånn e det når man har en aldri så liten tidsplan å følge! Kjelleren e så å si ferdig pukklagt. Bare ett lite rom igjen som må krafses ferdig.
Og ute har vi gravd klart til søylene til utbygget.
Faktisk en jobb som va tildels spennanes å følge med på da det dukket opp ett skjult rom under jorda.. det lå skjult under jernbanesville og har tydeligvis blitt brukt til ett eller anna i "gamle dager".
Huset va jo bygd i 41 og det sies at tyskeran okkuperte det under krigen, så når man da oppdage sånne skjulte "skatta" bli det ekstra spenning rundt det..


Da vi fikk åpna opp va det fylt med vann og masse gamle flaske fløyt rundt.

Man kan jo undres ka det blei brukt til. Men litt merkelig form til å være ei brønn.
"Rommet" va murt opp med armering, som ett minibasseng. Mulig det har vært ett kjølelager for mat og drikke? Eller lagde de kanskje så lave tilfluktsrom?
Tror de målte opp ca 80 cm vann nedi der..
Hadde vi hatt ei pumpe for handa, så hadde vi nok pumpa ut vannet for å se ka det va, men vi valgte og fylle igjen istedet.. flaks at vi har mer enn nok fyllmasse fra kjelleren som vi kunne fylle igjen med!


Så får vi heller bare leve med alle spørsmålan..

Jobben fortsette, så viktigste nu e jo å få støpt søylene. Så får vi håpe det ikke kommer nå uventa og uønska hendelsa i nystua etter at vi va å romsterte i jorda... hehe...


Ønske dæ en super mandag!
4 daga til ferie!
Æ E KLAR :)

Ferieyr
Trine


Ingen kommentarer:

Fremhevet innlegg

Mitt 2018

2018 Sålangt, ett av mine favorittår! Året starte med skikkelig sprengkulde, noe som gjør at vi må utsette fortsettelsen på utbygget gan...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails