fredag 25. november 2011

Mitt bord er dekket...

til en kveld med gopien! Litt synd at det fortsatt mangler ett strøk maling, for vi vet vel alle førr ett tiltak det er å komme igang igjen! Men det ska ikke få stå lenge før det bli gjort!
I går dekte jeg til symøte her, så da valgte jeg og legge på en stor duk for å beskytte bordet mest mulig.
Syns egentlig det bei veldig koselig, selv om duker er nå som sjelden kommer frem her i huset!
Pyntet opp med mormor og morfars gamle service (som du ka se historien om her og her) og lysløkte.
Serveringa besto av Flyvende Jacob, salat, rømme og baguetter. Anbefales virkelig!



 Flyvende Jacob
Antall porsjoner: 4
1ferdig grillet kylling
tropiske frukter etter smak
f.eks. mango, papaya, mandarin,
banan, rosiner, ananas
1/3 l kremfløte
chilisaus på flaske
sitronpepper
timian eller basilikum, gjerne småhakket
frisk eller tørket, ost til gratinering

 Del kyllingen i passe store benfrie biter og legg dem utover i en ildfast form. 
Del frukten i passe biter og legg dem utover blant kyllingbitene. 
Strø over godt med sitronpepper og enten timian eller basilikum 
(det du liker best - jeg foretrekker basilikum). 
Pisk fløten halvstiv og bland i ca. 1/3 flaske chillisaus 
(blandingen skal ha en svakt sykelig rosa farge). 
Spre dette over kyllingen og frukten, strø over ost og sett det inn i midten på stekeovnen 
på 225 grader til den blir gylden på overflaten, ca. 25-30 minutter. 
Serveres med kokt ris eller varme baguetter/rundstykker (eller begge deler) 
og en god blandet grønn salat.


I dag kose æ å lillebror oss med hjemmedag. Vurdere å hente frem julepynten, som vi kan kose oss med ♥

Ønske dæ en god fredag!

Å ikke minst TUSEN TAKK for alle de herlige tilbakemeldingen på kjøkkenbordet å stolan! E så knallfornøyd me resultatet (bare synd æ enda har ett strøk igjen)




2 kommentarer:

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

En klassiker! Elsker Flyvende jakob, den retten sto på hver mans bord på det glade 80 og 90 tall c",)
Så artig at du legger den ut, da er middagen i boks til neste helg!!

Klem anna

Elin sa...

Hei!

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,
Elin
info@mytaste.no

Fremhevet innlegg

Jeg er nominert - Interiør- og designblogg-awards 2017

Hurra for fredag og helg! Beste dagen i uka rett og slett. Å i dag starta morran ekstra koselig! Jeg er nominert til Sparpedias Blogger A...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails