tirsdag 24. oktober 2017

H j e m b a k s t

Det e absolutt IKKE ofte æ tar turen innom kjøkkenet for å hente frem bakebollen.. det høre til sjeldenheta! (dessverre)
Litt for at vi ikke har fryseplass nok og litt for at æ ikke trives med å jobbe på det lille kjøkkenet med så dårlig benkeplass!

Ser for mæ at æ vil trives MYE bedre den vakre dagen da vi kan prioritere å bytte kjøkken! Men det e langt frem... Alt det andre først..
(tenk at kjøkkenet skal ha så mye å bety, men æ innbille mæ jo at det e en av de viktigste plassan vi har i huset, sånn ca rett etter doen)

Men i går, da heiv mor (æ :P ) sæ rundt å smekka sammen litt grove ost-og skinkehorn samt masse grove polarbrød. Polarbrød har æ faktisk aldri laga før, men pytt sann.. vises godt at æ ikke e ofte på kjøkkenet for de bei jo dobbel så tjukk som de skulle være.. men da bei de jo og dobbelt så mettanes! Gode va de hvertfall, syns æ :)
Og skal man bake, så bør det være grovt syns æ, før på butikken selges jo mest luft og loff..

Når huset bli ferdig, da skal vi investere i fryseskap. Da bli det mer fart på brødbakinga igjen hvertfall, for det bakte æ alltid før.. nu går det i kjip kjøp.. Å egentlig e det horribelt med tanke på ka man egentlig betale for ett kjøpbrød!
Men man kan bare bli flinkere!

 Polarbrød, hamburgerbrød, pitabrød...valgets kvaler ;)

Ingenting e som deilig (fersk) hjembakst :) 

Har ingen spesiell oppskrift, da æ bare brukte det æ hadde i skapet.

- 1 liter vann. 
- Sammalt hvete grov
- Havregryn, store
- 1 pk tørrgjær
- Fibramel
- Hvetemel
- En dæsj olje
- En dæsj salt


Her e uka godt igang, ny stressettermiddag står for tur..
men til gjengjeld e det rolig resten av uka.

God tirsdag
Trine

Ingen kommentarer:

Fremhevet innlegg

Prosjekt nystue - vindusforinge og høstkulde

Uka e godt igang, og høsten har virkelig slått til.. Både skjerf å tjukkere jakka e tatt frem.. og vedfyring e blitt ett lite must i hverda...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails