tirsdag 24. oktober 2017

H j e m b a k s t

Det e absolutt IKKE ofte æ tar turen innom kjøkkenet for å hente frem bakebollen.. det høre til sjeldenheta! (dessverre)
Litt for at vi ikke har fryseplass nok og litt for at æ ikke trives med å jobbe på det lille kjøkkenet med så dårlig benkeplass!

Ser for mæ at æ vil trives MYE bedre den vakre dagen da vi kan prioritere å bytte kjøkken! Men det e langt frem... Alt det andre først..
(tenk at kjøkkenet skal ha så mye å bety, men æ innbille mæ jo at det e en av de viktigste plassan vi har i huset, sånn ca rett etter doen)

Men i går, da heiv mor (æ :P ) sæ rundt å smekka sammen litt grove ost-og skinkehorn samt masse grove polarbrød. Polarbrød har æ faktisk aldri laga før, men pytt sann.. vises godt at æ ikke e ofte på kjøkkenet for de bei jo dobbel så tjukk som de skulle være.. men da bei de jo og dobbelt så mettanes! Gode va de hvertfall, syns æ :)
Og skal man bake, så bør det være grovt syns æ, før på butikken selges jo mest luft og loff..

Når huset bli ferdig, da skal vi investere i fryseskap. Da bli det mer fart på brødbakinga igjen hvertfall, for det bakte æ alltid før.. nu går det i kjip kjøp.. Å egentlig e det horribelt med tanke på ka man egentlig betale for ett kjøpbrød!
Men man kan bare bli flinkere!

 Polarbrød, hamburgerbrød, pitabrød...valgets kvaler ;)

Ingenting e som deilig (fersk) hjembakst :) 

Har ingen spesiell oppskrift, da æ bare brukte det æ hadde i skapet.

- 1 liter vann. 
- Sammalt hvete grov
- Havregryn, store
- 1 pk tørrgjær
- Fibramel
- Hvetemel
- En dæsj olje
- En dæsj salt


Her e uka godt igang, ny stressettermiddag står for tur..
men til gjengjeld e det rolig resten av uka.

God tirsdag
Trine

Ingen kommentarer:

Fremhevet innlegg

Mitt 2018

2018 Sålangt, ett av mine favorittår! Året starte med skikkelig sprengkulde, noe som gjør at vi må utsette fortsettelsen på utbygget gan...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails