fredag 27. oktober 2017

Koførr mislike vi Halloween så mye?

Da vi var små så skjedde det av og til at noen gikk julebukk.. det skjedde ikke ofte, men det skjedde..
En juletradisjon som va veldig vanlig og koselig for en god del år sia.. før mi tid...Bevares, æ skulle så gjerne ønske den va vanlig enda.. tenk så søtt da med små nissa som kommer å søng til dæ på døra!
Og man høre jo stadig om "den tia da vi gikk julebukk" nu som nye tradisjona e kommet hit. Helt ærlig så e det så vidt æ huske den.. (Mulig at vi va dårligere til det her æ bor)
Fremmede tradisjona som kommer hit og blir superpopulær og som i tillegg øke kjøpepresset enda flere gang i løpet av året.


Men koførr mislike vi nye ting så mye?

Da halloween bei populært her til lands var eldstemann helt liten. Så liten at han ikke huske det engang.. I dag e han på vei til å bekke 18 år, å enda e det klaging om halloween hvert år!
ETTER over 18 år med tradisjon her i landet.. Kanskje 20 for alt æ huske.. DET e faktisk lenge nok til at vi skal være vant til at den dagen kommer hvert år.. (og for de som ikke like den, så er det jo en regel som gir dæ rett til å slå av utelyset så du slepp besøk)

Det e faktisk mye lengre enn æ kan huske at julebukk va en tradisjon som va normal å følge.. Likevel minnes man den tradisjon med varme om hjerte.


Ikke at æ gjør så veldig mye ut av Halloween sjøl, eller jo egentlig..
For ungan får jo kostyma (av å til en ny hvert år), vi fylle opp skåla til forventningsfulle små som forventes å komme å hamre på døra (de små som faktisk ikke kjenne til nå anna tradisjon enn at man går fra dør til dør å samle snop 31.oktober) samt send æ ut ungan på sin årlige innsamligsaksjon, superspente og så fornøyd i kostyman sine, i det håp at de får samla inn MEST mulig søtsaker!


En tradisjon de er født til, en tradisjon som de elske fordi de får kle sæ ut (de kan planlegge i lange tide ka de skal kle sæ ut som), en tradisjon som gir dem nå av det beste de vet - bøttevis med søtsaker!
En tradisjon som alltid vil være med dem veien videre i livet.

En tradisjon som skape ett minne fra barndommen demmes som de igjen tar med sæ videre inn i sin voksenverden.. helt til de får egne unga, og kan mimre tilbake til gode barndomsminna fra den gangen de kledde sæ ut og gikk fra dør til dør med skumle maske og samla godteri i bøtte!


Egentlig e de bra heldig som har en ekstra dag i året som e bare demmes, for om de vil kan de jo faktisk gå julebukk også :)

Og når det gjelde nye tradisjona, så syns æ faktisk vi skal bli flinkere å feire valentinesdagen å! 
Romantikern som æ e så hadde det vært godt å satt av litt ekstra tid til å feire kjærligheten i en ellers stressa hverdag. 
Tenk så koselig å kunne fått en gave eller ett kort bare for å signalisere at du enda sett pris på din bedre halvdel. 
Evt uerstattelige foreldre, søte små barn eller unike søsken!
Det hadde vært nå :)


Foto: Google


Fredagsklæm
Trine

Ingen kommentarer:

Fremhevet innlegg

Mitt 2018

2018 Sålangt, ett av mine favorittår! Året starte med skikkelig sprengkulde, noe som gjør at vi må utsette fortsettelsen på utbygget gan...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails