mandag 27. september 2010

Det lille huset midt i fjellet...

I helga da vi va i campingland, så prøvde æ å få tatt bilde av det lille huset som e plassert midt i fjellsia.. Ett pittelite hus som alltid har fascinert mæ sia æ va lita.. (men bildan bei ganske dårli da æ bare hadde mobilen)
Kem i alle dager e det som bygge hus helt oppi fjellet.. Uten å komme til me bil (eller helikopter)?
E det gamle menneska? E det nån som bor der helt aleina?

Fra vi starta me campingvognlivet da æ va rundt 8 år, har huset vært ett hvilepunkt førr øyan første strekka av veien.. å hver gang surre tankan og fantasien om korsn de har hatt det der i gamle daga..
Førr det e jo sånt man tenke når man ser gamle hus.. e det ikke?
Fantasien min sa at det va en gammel mann som bodde der aleina (enkemann), og at han kom sæ frem å tilbake me robåt..Men han hadde ingen bil, så han måtte ta buss til nærmeste butikk eller ro til den.   
Å tilfeldighetan i livet har også gjort til at æ har fått sett korsn det ser ut inni detta lille huset nu!
Og det e rett å slett helt nydeli! Som ett gammelt hus bruke å være...


Visst du også vil se mer til den pittelille hvite flekken på bilde, så kan du gå inn på den nydelige bloggen til Renate, Mattisheimen.

(Bilde lånt fra Mattisheimen)

OPPDATERING:
Måtte ta litt nye bilda i dag da æ endelig tok me mæ speilrefleksen.
Bei litt bedre enn de som bei tatt me mobil :)
6 kommentarer:

Anonym sa...

ligg dettan huset i skjomen eller???
Klem fra Edith...

Cathrin sa...

Hehe...enda et eksempel på at byen ekke stor. Helt sia ho mamma & co kjøpte sæ hytte på Skjomenveien har æ brukt å sotte på værandaen om sommern å sedd over tel Mattisheimen å lurt på kæm som bor dær og kæm som har bodd dær tilire. Ikke minst om korsn d så ut inni d lille røe huse oppe i fjellsia. Kan tru æ blei gla når æ fant bloggen tel ho Renate, førr nu får æ jo se korsn d virkeli ser ut. E kjæmpespennanes å se korsn dæm pusse opp, så ut som d blei vældi fint når dæm malte d hvitt utvendi. Litt uvant sia æ har vært vant me å se etter d lille røe huse, så blir spennanes næste gang vi e på hytta å få se korsn d gjør sæ i virkeliheta. Et nyyyydeli lite hus e d! :o)
-klæm-

Trine sa...

Edtih: Huset ligg i fjellsia til høyre etter Skjomenbrua, på vei inn til skjomen :)

Cathrin: Ja æ huske faktisk når huset va hvitt :) før det bei malt rødt.. huske æ bei så paff når huset va malt, å det ikke vistes så godt :D

Arti å les bloggen hennes å se forandringen :) Å ikke minst korsn huset ser ut :D

Gammel stil sa...

Åh, for en fin blogg du har:):) Har sett du har kommentert hos noen av våre bloggvenner, og nå gikk vi endelig inn på din blogg:) Helt herlig! Mange flotte bilder! Vi la oss til som følger med en gang:) Håper du blir glad for det? Vi blir hvertfall veldig glad for nye følgere:)

Åh, Mattisheimen er vakkert!! Vi er ivrig følger av bloggen til Renate:)

Stor klem:)

Mattisheimen sa...

Åhhhh! Så koselig innlegg :o)

Når æ en gang får tid, skal æ skrive ned historien til Mattisheimen - i korte trekk - å legge den ut på bloggen. Første bosetting der var rundt 1850, men det va bare for en kort periode, før min tipptipp-oldefar slo sæ ned der rundt 1890. Og siden har gården vært i familien.

Ofoten Museum har faktisk laga to filma om Mattisheimen. En om gårdens historie, og en med intervju med bestemor og hennes søster, kor de fortell om hvordan det var å leve og bo der oppe. Vi va så heldig å få de to filman da vi overtok gården i sommer.

Klem fra Renate

Cathrin sa...

Hei igjen!
E vældi enkelt å lage lysan, men vi måtte prøve å feile litt før vi fant ut ka vi likte å bruke førr å få d tel. Her e et lite tips om kor du finn framgangsmåtn:

http://kreativehverdager.blogspot.com/2010/09/dekorere-lys-med-promarkers-og.html

Bare å kjøpe inn lys og hiv sæ rundt! Kjæmpefint å gje i gava feks.
-klæm-

Fremhevet innlegg

Prosjekt nystue - vindusforinge og høstkulde

Uka e godt igang, og høsten har virkelig slått til.. Både skjerf å tjukkere jakka e tatt frem.. og vedfyring e blitt ett lite must i hverda...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails