tirsdag 6. juli 2010

Vil du være me på tur...???

... HOPP INN :)
Turen i dag går til vakre LOFOTEN ♥♥♥
Severdighetene er mange, og naturen er ubeskrivelig vakker ♥
Kanskje du har vært der før??
Visst ikke, håpe æ du vil nyte turen og opplevelsen!


Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke som ligger på 67. og 68. breddegrad, vest i havet nord for Polarsirkelen
Lofoten er kjent for en særegen natur med fjell og tinder, storhav og lune viker, strender og store uberørte landområder.
 Her fins det sauebeite overalt.. Enkelte plass må man til og me stoppe opp så de får kommet sæ ut av veien...

Små bygde fins overalt.... På de mest utrulige plassan og...
Akkurat som i serien "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu"Man kan nesten drømme sæ bort i all den flotte naturen...
og ikke minst de gamle sjarmerende husan står overalt langs veien...Drømme sæ langt inn i en egen fantasiverden om korsn det så ut i de dagan da det bodde folk i de husan... Da bilveien ikke va der.. kanskje det va vanli hest-og kjerre veia.. Da mann i huset jobba ute på gården, pløyde åkern med hest og plog.. mens damen gikk ikledd kjole og forkle, gjerne me magen i været, jobba iherdig me husarbeid og matlaging.. Den gangen Toro-posan og ferdimat ville vært bannlyst i alle norske hjem......Trafikken e alltid stor.. Og man møte stadig vekk på "trege" bilista med campingvogn på slep.. eller rett å slett tyskera i bobil! Ja førr dem e det flust av når sommern kommer.. Å G.. så irriteranes de kan være å ha på veian innimellom.. Nån gang lure æ på om de har fartssperre på 40 km/t!

Denna gangen møtte vi på ett sykkelritt..
Kjekt på den ellers "brede" veien :)
Ei dame sykla så langt ut i veien at faktisk bil med campingvogn måtte stoppe opp.. KJEKT! :)
"Første mann" :)
...Og vips så fløy det en kul 3-hjuls motorsykkel forbi oss.. Hadde æ bare kunne fått den på film..
Å me bil og vogn foran oss va det ikke bare å hiv sæ på hjul etter heller.. PFfft!

...Nok ett lite sjarmeranes hus..
Lure på kem som bodde her?? :)


Er det ikke vakkert?? :)
Sjekk den herlige naturen...
Til og me fjellan e grønn... HERLIG!

Mange kunstnere bosetter seg i perioder i Lofoten på grunn av den voldsomme naturen og det spesielle lyset som er der om vinteren. Det er derfor svært mange gallerier rundt omkring i Lofoten. På en kjøretur langs E-10 utover Lofoten vil en møte på mange små gallerier av kunstnere fra hele verden.
Kor herlig hadde det ikke vært å bodd på ei egen lita øy?? :) IDYLL!
Lofotr Viking Museum
I jernalderen var det 10-15 høvdingseter i Nord-Norge, og ett av disse lå på Borg i Lofoten. Her er det eneste stedet som selve høvdinggården er påvist. Her kan du oppleve den 83 m lange rekonstruerte høvdinggården, utstillinger, håndverk, få guiding, være med på aktiviteter for barn, rotur med vikingskip, eksperimentell arkeologi, se smeden i aksjon i smia, hester, villsvin, nordlandskyr og utgangersauer.
Kanskje du møter en viking også?

Fiske har alltid vært Lofotens desidert viktigste næringsvei. Dette gjenspeiles i de mange rorbuene som finnes i fiskevær langs hele øygruppen. Disse buene ble brukt som husrom for tilreisende fiskere i fiskesesongen. På grunn av større og mer effektive fiskebåter, der fiskerne kan overnatte i egen båt, er behovet for slike rorbuer redusert. Mange rorbuer er imidlertid blitt pusset opp og leies ut til de mange turistene som hvert år strømmer til Lofoten.

Her på denna gården vokste min svigerfar opp.. selvfølgeli når æ knipsa så havna gården bak det store træet..Håpe du har hatt en flott tur, førr nu e vi fremme :)
Velkommen skal du være til LOFOTEN ♥Info henta fra http://www.lofotr.no/ og wikipedia1 kommentar:

Ruths datter sa...

Så flott innlegg du har laget her. Fantask tur du har hatt.Skulle gjere vært der. Har ikke vært lenger nord enn til Mosjøen desverre.
Klem

Fremhevet innlegg

Mitt 2018

2018 Sålangt, ett av mine favorittår! Året starte med skikkelig sprengkulde, noe som gjør at vi må utsette fortsettelsen på utbygget gan...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails