onsdag 5. januar 2011

Er du av den gammeldagse typen...

.. eller kjøre du nymoderne stil når det kommer til forlovelse.

En forlovelse (gammel form: trolovelse) inngås av et par for å kunngjøre for slekt og venner at man har til hensikt å gifte seg i nær fremtid, normalt innenfor ett års tid.

Når er det mest rett å ta det neste steget? Venter du til du føler deg klar eller setter du dato med engang forlovelsen er ett faktum?
Jeg for min del har jo ventet i en evighet på ringen som æ endeli fikk på julaften ♥
(nei såklart har æ ikke masa... hehe)
Har alltid sagt at bryllupet treng ikke å skje innen ett år.. men når vi har råd til det.
(økonom som æ e...*sukk*) 
Men så har man jo litt stemma i bakhodet som tenke på de praktiske grunnan. Især med tanke på felles gjeld, hus og hjem og små barn. Å ikke minst barn fra tidligere forhold.
Skal man da tenke økonomisk eller praktisk?

Familie og venner forventer da at det blir bryllup i nærmeste fremtid.

Så skal jo alt planlegges. Når bynne man den seansen?
Når man har forlova sæ eller når datoen er satt?
Å kem ska man velge til forlover når man har flere nære venninne? Kem skal man skuffe?
Egentli så kunne æ tenkt mæ alle mine nærmeste venninne lamme mæ *smile*
Sånn amerika stil i lik kjole.. hehe.. Det hadde vært litt kult! Så hadde alle sammen vært fornøyd.
Å ikke minst æ som får ha alle beste jenten mine lamme mæ på min dag ♥

Forloveren er den personen som skal være sannhetsvitne for den ene parten, ved inngåelse av ekteskap. Forloveren forutsettes å være en nær venn som kjenner den som skal gifte seg. Fra ættesamfunnets tid, var dette ofte en nær slektning, gjerne med en maktposisjon i samfunnet. Denne innesto på en måte for at forbindelsen var godkjent av slekten.

Trur ikke æ har nå slektning me maktposisjon, så da droppe æ den.... *flire*

Æ førr min del e klar!
Å æ har løst å starte allerede NU... men e det når vits da?

Tar veldig gjerne imot alt av tips og råd!
 

10 kommentarer:

Bettum Villa sa...

Ja, det er vel mange måter man kan ordne forloverlser og brylluper. Det fine er jo at nå til dags så kan man gjøre akkurat som en vil.
Så en kan vel si at jeg ikke er særlig tradisjonell. ;P

Min kjære og jeg er ikke forlovet (enda), men jeg har allerede tenkt meg ut kjole, bryllupsbilder etc etc.. det er jo så morro.
Så når dagen endelig kommer gleder jeg meg til å sette alle planene ut i verden.
Den mest utradisjonelle tingen jeg planlegger er at bryllupsbildene IKKE skal taes på dagen, men enten før eller etter. Slik at det blir riktig fokus på å få et nydelig bilde.. og ikke hastverk fordi folk venter på brudeparret..

Nei, nå tok jeg virkelig av med mine drømmer ;). Ønsker deg en flott kveld.
Klem Madelén

Cathrin sa...

Hehe...nu sett æ hær me et bilde i hode av dæ i den flotte brudekjoln og alle venninn dine i likens rosa, puffærma kjola og masse tyll (sånne du ser på amerikanske filma fra 80-talle). ;o)
Ellers e d nu ikke så mye æ kan bidra me, har jo ikke kommen tel den store happeningen som førlovelse e engang. Men glær mæ sinnsykt tel å følle me på planan, forberedelsan dine og alt som følle me. Kjæmpespennanes! :o)

Red Hobbitt sa...

Gratulerer med forlovelsen! Vi begynte ingen planlegging før dato for bryllupet var satt. Da gikk det slag i slag. God planlegging er suksesskriterier for et vellykket bryllup hvor alle får slappet av og nytt de timene som varer så altfor kort.
Har du sjekket om det går an å ha flere forlovere? Ei jeg kjenner hadde samme dilemma som deg, så hun valgte sin bror som forlover istedet for. Det var sprekt gjort, og ingen ble såre.
Når det gjelder hva som gjelder av "regler", så mener jeg at det viktigste er at dere får gjøre det slik dere selv ønsker.
Lykke til med tankan, planan =)

Vigdis ♥ sa...

vi va forlova i mange år før vi gifta oss, men begynte å planlegge på høsten før den store dagen (gifta oss i juli). da satt vi dato, bestilte fotograf, kirke og lokale og begynte å tenke på gjesteliste. og begynte sparinga. Så satte vi i gang for fullt i januar. Det holdt i massevis. Men så spørs det jo kor sotrt det skal være og kor mye som kreves...

Vigdis ♥ sa...

og gratulerer med forlovelsen! det har æ ikke sagt...

Marianne's Blogg. sa...

kjøp dæ ei notatbok, så lime du inn og notere alt av idea og ønska til bryllup, skriv opp gjesterliste, alternativ gjesteliste, lokaler man kan leie med evt. tlf og pris bak, riv ut bilder og lim inn til evt. bordpynt etc. så har du din egen scrappebok til bryllupet :) iallefall ville æ gjordt d. der kan å etterhvert skrive ned ønsker for gavelista etterhvert som de dukker opp i hodet :) lykke til

Mona E sa...

Heisann å gratulere så mye med førrlovelsn. Vil bære si at æ har akkurat vorr ijænnom giftmål. Å æ har sjønt d sånn at uansett kor mye du planlægge, så e d alltid nåkka som blir avglømt. Heldivis så va d nu bare små bagatælla hos oss så det heile gikk stort sett knirkefritt. Men æ tænkt nu at æ sku komme med nån tips likevæl. Kainn i aillefall være nåkka å ha i bakhode.
Det ailler viktigste: Sætt opp et budsjætt! Førr ojojojoj kor fort d e å skli ut, hehe. (D jor ikke æ i d heile tatt:-s)
Nu veit ikke æ heilt korsn dokker tænke det her i forhold t lokala, men hvis dokker ska vær sikker på å få d som dokker ønske, så vær ute i GO TID. Æ e nu opprinneli fra Ballangen men har jort trønder av mæ. Bor rett utaførr Trondheim så mainn sku nu tru at i en så stor by så sku d vær ænkelt å få tak i lokala som passa, men nei.... Vi gikk igang å leite ætter lokala 14 mnd før bryllupet men d va heilt håplaust. Aillt av lokala i passe størrelse, som så litt ok ut, va utleid på deinn aktuelle dagen så vi endte opp med et lokale som va aillt førr stort. Så tipset mitt e: Få tak i lokala med d samme sokker sætt datoen. Det samme gjeld kirka. Det kainn være mange som har løst t å gifte sæ på samme dag så hær e d om å være først t mølla førr å få d mest optimale klokkeslætte. Å så va d jo sælfølgeli kjoln da. Deinn bør åsså bestilles tili. Å når du har bestæmt dæ førr kjole så advare æ dæ om å ikke stikke innom nån andre brudesalonga bare førr å se, førr da blir du usikker på om du har valgt rætt, hehe. D va et tips æ fikk da æ sku finne kjole. Da vi hadde vært gjennom de punktan så trængt æ ikke å bynne å tænke på de andre tingan før d va ca 6mnd t bryllupet. Bladet "Ditt Bryllup" bruke å ha ei liste over ka som bør jøres, når. Deinn kainn vær vældi grei å bruk som verktøy.
Kanskje d kainn være arti førr dæ å ta med dæ førrlovern din på brudemesse? Her kainn mainn få masse tips å så e d jo så steikanes arti på sånne messe.
Ellers så syns æ du ska jør sånn som du føle førr sjøl. Aillt træng ikke å vær så stramt å tradisjonelt. Uff...d hær vart nu så langt at du har vel sikkert sovna før du kommer halvveis, hehe. I aillefall...Lykke T. Så længe dokker har kverandre så går nok aillt bra ska du se. (Håpe d va litt jælp i d hær)

Mona E sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mona E sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mona E sa...

Hmmm...sjønne ikke ka som sjedde men æ e sikker på at du ikke gidde å læse d samme innlægge 3 ganga, hehe. Klæm...Mona

Fremhevet innlegg

Bryllupsplanlegging...

I dag e det faktisk BARE 4 mnd(!!) igjen til den store dagen. Å nu vil æ absolutt si at æ bynne å kjenne litt på det..... men det e kanskje...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails