fredag 16. mars 2012

Interiør fra rallartia

Tenkte æ skulle vise nån flotte bilda fra utstillinga på høgskola kor æ jobbe.
Ett lokalt ektepar har samla inn masse flott fra gammel tid og gitt en del av kantina ett skikkelig preg fra rallartida! Her kan man virkelig drømme sæ bort i de lekreste interiørskattan.

For de som kanskje ikke har hørt om Vinterfestuka og rallartiden, så er dette ett lite utdrag fra wikipedia:

Inntil Ofotbanen ble vedtatt bygd var Narvik kun noen få gårdsbruk. Ved hjelp av britisk kapital ble det igangsatt bygging av en jernbane fra Viktoriahavn (som byen ble navngitt) til gruvene i Kiruna. Bygginga medførte hektisk aktivitet, men selskapet gikk konkurs etter noen år. Arbeidet ble gjenopptatt etter et vedtak av den Svenske og Norske stat. Fra 1898 til åpninen i 1903 var det hektisk aktivitet der flere tusen rallare (anleggsarbeidere) arbeidet hardt i fjellene for å sluttføre jernbanen. Mesteparten av anleggsarbeiderne holdt ikke til i Narvik, men i innerst i Ofotfjorden i Rombaksbotn. Ved jernbanens fullførelse, ble Rombaksbotn fraflyttet og Narvik begynte å vokse. I mellomkrigstiden steg befolkningen raskt, men byen ble hardere rammet av verdenskrisen etter 1929.

Vinterfestuka i Narvik er en musikkfestival med jernbanehistorisk plattform. Den er basert på historier, myter og fakta fra anleggstiden til jernbaneanlegget mellom Narvik og Kiruna rundt 1900. Viktige symboler for Vinterfestuka er rallaren, Svarta Bjørn og Ofotbanen. Vinterfestuka arrangeres hvert år i mars, første gang i 1956. Vinterfestukas rundt 200 arrangementer trekker totalt omtrent 50 000 besøkende.


Nu e fredagen her og helga har inntatt alle i huset!
Den skal virkelig nytes - for det kjenne æ på kroppen at æ treng..
Å i morra kveld skal æ å kjæresten ut på festivalbåten å spise middag ♥


G O D  H E L G !

2 kommentarer:

Cathrin sa...

Så flotte bilda og ikke minst så mye fint! Hadde så løst å få me mæ dennan utstillinga, men me dagvakte hele uka så fikk æ d ikke tel. Håpe d hær blir et årli arrangement under VU og at dæm har litt længre åpningsti sånn at vi som e på jobb på dagen kan få d me oss å.
Kos dæ masse i hælga lamme guttan dine!
Hær e plan å gjøre minst muli på længst muli tia....absolutt hele hælga! ;o)
-klæm-

Marits Hverdagsgleder sa...

Ja en kan drømme seg bort, men var nok ei tøff tid for mange. En sånn skrivemaskin var jeg og hentet igår faktisk, et funn fra finn.no :)
Nyt middag på festivalbåten!

Fremhevet innlegg

Bryllupsplanlegging...

I dag e det faktisk BARE 4 mnd(!!) igjen til den store dagen. Å nu vil æ absolutt si at æ bynne å kjenne litt på det..... men det e kanskje...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails