mandag 22. november 2010

Bare daga igjen...

...TENK... Bare daga igjen til vi kan ta frem adventspynten, eller julepynten i mitt tilfelle!
Som æ glær mæ! Pynte alltid ferdi til første søndag i advent. Jula e alt førr kort, så her må hver dag nytes!
Fins ikke finere tid i året enn førjulstia :) Selv ikke en go varm sommer klare å slå gleden av jula *smile*
Sitt enda å vurdere kors'n det skal bli me julekalenderan til guttan... sånn  i siste liten som alltid..
Bli så imponert av alle de flinke flotte jenten her inne, som har alt på stell i go tid.. Men satse på at æ kommer mæ igang såpass at 1.desember kan komme uten bekymringe! Må bare finne ut ka vi skal finne på.
Med en aldersforskjell på 9 år, og en diabetiker, så e det likevel viktig at det ikke bli urettferdi... 
Kanskje du har nån gode tips?
Jul bli det alltids...
Denna jula bli egentli veldi rar i mitt tilfelle.. eller annerledes e vel ett bedre ord...
Førr første gang på mine 30 leveår skal æ feire jul uten min familie.. Ikke skal æ få nyte pappa (ja mamma: å ditt..mamma har virkeli dreisen på potetskrelling og koppvask... hehe..(ok der bei æ arvelaus *flire*)) sitt herlige pinnekjøtt på julaften eller den nydelige ribba 2.juledag.. og i tillegg har æ ikke aning ka æ får servert på nyttårsaften, kor æ e vant til runde nr 2 med pinnekjøtt! Ingenting slår pinnekjøttet i jula, og førr mæ bli det ikke julaften uten pinnekjøtt... Men i år bli nå helt nytt... Ribbe!
Men tenke det bli å gå veldi bra å bytte om på de to dagan... bare æ får begge dela e æ nu egentli veldi fornøyd *smile* (hørte du det svigersøster??)

Men selv om vi skal reise bort i jula, så skal vi nyte førjulstia med både julebakst og litt juleverksted!
Julekaken e jo best før jul...
Å så glær æ mæ til å la lillebror få ta del i all julekosen... Så da må vi finne frem "Wenches Jul" som vi må høre på hvert år! *sukk*     


Plan førr årets adventsstake e også klar, men må bare få den malt først.. Så tenkte kanskje æ fikk ånden over mæ så æ fikk tatt ett strøk.. Men tenke at det bli i morra....
Nu ska æ bare nyte resten av det lille som e igjen av kvelden med det nye interiørbladet BoligDrøm.
Mens min kjære sitt å spelle, å lire av sæ litt nord-norske uttrykk og strofa.. Faktisk litt underholdning i det å..*flire*

Ønske alle mine kjære blogglesera en fortsatt flott mandagskveld.
E du kommet igang me førjulskosen?

De nydelige kakeboksan fant æ på Rema i dag!

5 kommentarer:

Kjersti sa...

Hallaisen!!
Mitt tips t enkelte kalendergava e flaxlodd! Slår an hos Julie :)
Men ikke alle selvfølgelig.. går mye i sukkerfri tyggis å en å annen valgfri kinobillett+ litt småtteri som ho uansett blir å ønske sæ! Har bare innpakkingen igjen hær i huset. Siden husbonden reiser til England på fotballtur på torsdag å blir borte ei HEL uke så har han henta ned ALT utenom juletreet(som e kunstig)så nu trur æ d blir litt tyvstarting med pynting litt nærmere helgen!
LYkke til med kalender,maling å d hele!! Klemmer fra Kjersti!!

♥ Linnie ♥ sa...

Heihei Trine! :D

E så artig å sjå at d e fleir enn me som verkeli har juleiveren i behold, sjøl om vi e d som kalles førr voksen (korr voksen man føl seg innvendi, kan vel kanskje diskuteres ;) ... )

Glede me tel å pynt tel jul e og, må ha litt adventspynt (lilla) framme, før e tar fram d som stort sett går mæst i rødt og sånt.

Vi feire alltid heime lamme mam og pap - og d ska vi i år og. Derfør bruk vi å pynt ferdig t jul ei ukes tid før julaften, og treet bi pynta nån daga før vi reise på juleferie, sånn at ungan ska husk at vi alltid ha juletre heime og, sjøl om vi ikke feira julaften heime :)

Vi ha hatt ekte juletre nån år, men e så kjipt når d ryr sånn når vi e borte, så d bi vel plast-treet i år tænke e. Gidd ikke bruk 5-600 kr på et tre man ikke eingang ska nyt nå særlig, og affal ikke nyt på julaften.

E e egentli litt motstander a plast-tre, og vi e vældi heldi her, at vi alle TÅL ekte juletre, så da har man lov å va litt kresen.

Har ein onkel som e allergisk mot gran, så di ha alltid hatt furu t juletre. D e nydelig d og =)

Guri malla kor e skravle ;D

Nei, glede me tel jul ja! :D

Hmm, kalendergava...

Vel...
E ska klepp ut 2 brune papphjerta t ein dag, d e den dagen vi ska bak pepperkake. D kan man skriv på hjertan m blanko, eller m embossing (e som scrappe, har jo en del material og utstyr liggan t å jær litt ekstra utav sånt). Fantasien sætt grense :)

Går jo an å tegn rundt ei form m pepperkakemann og, og klepp den ut + pynt, pakk inn, og så har ongan nå å sjå fram tel den dagen :)

Kvart år bruk e å kjøp 1 eller 2 DVD-filma (helst på SALG ja!!!), som e pakke inn og fæste TO snore i, d betyr at bægge får den i lag.
Men sånt no e ofte dyrt, så e jo ik nå man kan kjøp nå mye av, men cdon.com f.eks. har mange goe tilbud ofte =)

På panduro og nille bruk di ofte å ha små sånne material-pakka t å lag diverse julepynt og sånt. D går jo og an å pakk inn og ha to snore-på, eller rætt å slætt kjøp ein t di kvar, og sett å lag julepynt lamme dæm ein ettermiddag/kveld.

E har ikke unga som e diabetikera, så e ha kjøpt små nett på nille m mini-sjokkis som e kan førrdel utover kalendern, men ser jo den at d kan bi litt domt m ein diabetiker.

E veit ik om dåkk ha smakt di ulike sjokoladan på rema 1000 som e sukkerfri? Ei venninne a me sei at 1-2 a di e ganske go, og ho e vældi gla i søtt og sånt... Så nå sånt å del opp utover kalender'n? E veit ikke...

Vaskekluta som e sammenpræssa, m motiv på, som man lægg i vasken så di bi stor? Apotekan, nille og jysk ha brukt å hatt sånne, di e alltid populær :)

Og så har di ofte tema fra årets julekalender på barne-tv på princess, der man får kjøpt pledd, vaskekluta, håndkle osv m motiv a di som e aktuell d året.

Sist blånissan va, kjøpt e f.eks. kvar sin blånisse-vaskeklut t jentan, m tegning a turte og tvilling på selve klutan :)

Tøffe sokka e jo og en mulighet.
Buff? (sånn ting førr å ha på hauet, som og kan brukes t "tørkle" i halsen)...

Tegnesaker, vess di lika å tegn...

Ja...

Syns d e vanskeli nok å finn på teng t mine to jente, og enda har e muligheitan m hårpynt osv ;D hihi =)

Lykke tel!

Klem Linnie =)

♥ Linnie ♥ sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Vigdis ♥ sa...

Jeg har noen års erfaring som medhjelper til pakkekalenderen til tre tantebarn, og der lanserte jeg opplevelser som en del av det. En dag (kanskje en mandag?) fikk de en invitasjon til pepperkakebaking hos oss førstkommende lørdag (så kunne foreldrene dra uforstyrret til byen). Jeg laget invitasjon, klippet den opp til et puslespill, så fikk de to brikker hver i kalendergaven. senere i uka fikk minstejenta kjevle fordi hun ikke hadde det fra før, og da lørdagen kom, fikk de nonstop og annet til å pynte pepperkakene. Så gjorde vi noe lignende en annen dag. Da fikk en av jentene en marspanpølse (sånn til å forme selv), ei fikk konditorfarge og ei fikk kokesjokolade. Så lagde vi figurer.
Ellers gikk det i litt godteri, hårpynt og annet de likevel måtte få til jul :) Vet ikke hvordan det er med gutter, men de trenger sikkert noe til jul de og? Et lite slips, kanskje?


I år er første året jeg skal lage pakkekaleder til prinsessa, som blir to år i desember. For at det ikke skal ta helt av, har vi kjøpt et sett med Hello Kitty-klosser (wannabe duplo). Det skal fordeles på 24 pakker. Ganske enkelt, synes jeg. Kanskje blir det noe annet innimellom. Har sett på spisebrikke fra jul på månetoppen. Det har jeg tenkt til å kjøpe uansett. Så kanskje det blir til en av de første dagene? Og bestemor syr en nydelig kalender, så vi kan jo ikke la være å bruke den :)

Skal lage et eget kalenderinnlegg snart. Kanskje i kveld?

Elin sa...

Heisann:)

Jeg og du har de samme tradisjonene hva mat angår i jula og på nyttår:) Jeg kan ikke spise pinnekjøtt før juleaften..men da spiser jeg mye å ja..hehe:)Å det er så deilig!! Gleder meg:)

Til helga blir det litt pynting hos oss også:) Har ei lita prinsesse som gleder seg veeeeldig:)

Ha en fin dag:)

Klem Ea

Fremhevet innlegg

Mitt 2018

2018 Sålangt, ett av mine favorittår! Året starte med skikkelig sprengkulde, noe som gjør at vi må utsette fortsettelsen på utbygget gan...

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails